Use este identificador para citar ou linkar para este item: https://locus.ufv.br//handle/123456789/18815
Tipo: Artigo
Título: Production of pectin lyase by Penicillium griseoroseum as a function of the inoculum and culture conditions
Autor(es): Brumano, M. H. N.
Coelho, J. L. C.
Araújo, E. F.
Silva, D. O.
Abstract: Optimum activity of an extracellular pectin lyase produced by Penicillium griseoroseum in submerged culture was after 120 h using 0.1% (w/v) citrus pectin as substrate. Sucrose at 0.1% (w/v) stimulated enzyme production and citrus pectin gave the highest activity of enzyme per unit growth.
Palavras-chave: Extracellular enzyme
Galacturonic acid
Pectin lyase
Penicillium griseoroseum
Editor: World Journal of Microbiology and Biotechnology
Tipo de Acesso: Rapid Communications of Oxford Ltd
URI: https://doi.org/10.1007%2FBF00327843#copyrightInformation
http://www.locus.ufv.br/handle/123456789/18815
Data do documento: 9-Out-1992
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
artigo.pdf
  Until 2100-12-31
Texto completo330,52 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir ACESSO RESTRITO


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.