Navegando "Artigos" por Título

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 267 a 286 de 315 < Anterior   Próximo >
Data do documentoTítuloAutor(es)Tipo
1-Jun-2017Reação de Maillard: uma revisãoFrancisquini, Júlia d'Almeida; Martins, Evandro; Silva, Paulo Henrique Fonseca; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler; Carvalho, Antônio FernandesArtigo
22-Out-2014Recovery of casein-derived peptides with in vitro inhibitory activity of angiotensin converting enzyme (ACE) using aqueous two-phase systemsSouza Jr, Evaldo Cardozo de; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Oliveira, Eduardo Basílio de; Bonomo, Renata Cristina FerreiraArtigo
25-Out-2010Revalidação do método titulométrico para determinação do ácido ascórbicoAlves, Aline Inacio; Teixeira, Luciano José Quintão; Saraiva, Sergio Henriques; Carneiro, Joel de SouzaArtigo
Ago-2010Revestimento ativo de amido na conservação pós-colheita de pera Williams minimamente processadaBotrel, Diego Alvarenga; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Camilloto, Geany Peruch; Fernandes, Regiane Victória de BarrosArtigo
18-Jan-2017Rheological and physicochemical studies on emulsions formulated with chitosan previously dispersed in aqueous solutions of lactic acidSoares, Lucas de Souza; Faria, Janaína Teles de; Amorim, Matheus Lopes; Araújo, João Marcos de; Minim, Luis Antonio; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Teixeira, Alvaro Vianna Novaes de Carvalho; Oliveira, Eduardo Basílio deArtigo
27-Mar-2018Rheological properties of aqueous dispersions of xanthan gum containing different chloride salts are impacted by both sizes and net electric charges of the cationsGalván, Zoila Rosa Nieto; Soares, Lucas de Souza; Medeiros, Eber Antonio Alves; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Ramos, Afonso Mota; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Oliveira, Eduardo Basílio deArtigo
15-Fev-2011Rheology and fluid dynamics properties of sugarcane juiceOliveira, Eduardo Basilio de; Astolfi-Filho, Zailer; Telis, Vânia Regina Nicoletti; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Telis-Romero, JavierArtigo
15-Jul-2019Role of structural ions on the dynamics of the Pseudomonas fluorescens 07A metalloproteaseAlves, Maura P.; Eller, Monique R.; Carvalho, Antonio Fernandes de; Ligabue-Braun, Rodrigo; Polêto, Marcelo D.Artigo
10-Dez-2012Room temperature aging to guarantee microbiological safety of Brazilian artisan Canastra cheeseDores, Milene Therezinha das; Nobrega, Juliana Escarião da; Ferreira, Célia Lucia de Luces FortesArtigo
Out-2011Sachês antimicrobianos em pós-colheita de mangaMedeiros, Eber Antonio Alves; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Polito, Tiago de Oliveira Sales; Sousa, Miriane Maria de; Silva, Danielle Fabíola PereiraArtigo
Fev-2011Salmonella sp e Listeria monocytogenes em presunto suíno comercializado em supermercados de Fortaleza (CE, Brasil): fator de risco para a saúde públicaPinheiro, Neuma Maria de Souza; Fai, Ana Elizabeth Cavalcante; Figueiredo, Evânia Altina Teixeira de; Verdin, Sylvia Elisa Frizzo; Braga, Anna Rafaela Cavalcante; Stamford, Tânia Lúcia MontenegroArtigo
19-Dez-2015Selection of a chitosan gelatin-based edible coating for color preservation of beef in retail displayCardoso, Giselle Pereira; Dutra, Monalisa Pereira; Fontes, Paulo Rogério; Ramos, Alcinéia de Lemos Souza; Gomide, Lúcio Alberto de Miranda; Ramos, Eduardo MendesArtigo
Jun-2015Selective coacervation between lactoferrin and the two isoforms of β-lactoglobulinTavares, Guilherme M.; Croguennec, Thomas; Hamon, Pascaline; Carvalho, Antônio F.; Bouhallab, SaïdArtigo
Ago-2013Selective enumeration of propionibacteria in Emmental-type cheese using PetrifilmTM Aerobic count plates added to lithium glycerol brothFreitas, Rosângela de; Luiz, Lívia M. Pinheiro; Alves, Maura Pinheiro; Valence-Bertel, Florence; Nero, Luís Augusto; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
23-Abr-2013Selective enumeration of propionibacteria in Emmental-type cheese using PetrifilmTM Aerobic Count plates added to Lithium Glycerol brothFreitas, Rosângela de; Luiz, Lívia M. Pinheiro; Alves, Maura Pinheiro; Valence-Bertel, Florence; Nero, Luís Augusto; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Jul-2016Sensory perception of the fermented goat milk: potential application of the DSC methodBessa, Martha Eunice de; Rodarte, Miriam Pereira; Otênio, Marcelo Henrique; Stringheta, Paulo Cesar; Oliveira, Juliana Mauricio de; Barbosa, Jucélia Silva; Pinto, Miriam Aparecida de OliveiraArtigo
2-Nov-2012Sensory stability of whole mango juice: influence of temperature and storage timeOliveira, Anderson do Nascimento; Ramos, Afonso Mota; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Chaves, José Benício PaesArtigo
1-Set-2015Serviço de alimentos e bebidas: o caso do mercado público de Pelotas/RSBairros, Jacqueline Valle; Viana, Andyara BarbosaArtigo
Mai-2001Sistema agroindustrial de frutas na Zona da Mata Mineira: agentes, organizações e ambiente institucionalSilva, Carlos Arthur Barbosa da; Bando, Paulo MassanoreArtigo
Set-2007Solubility and density of egg white proteins: effect of pH and saline concentrationMachado, Flávia Ferreira; Coimbra, Jane S. R.; Rojas, Edwin E. Garcia; Minim, Luis A.; Oliveira, Fabı́ola C.; Sousa, Rita de Cássia S.Artigo