Use este identificador para citar ou linkar para este item:
https://locus.ufv.br//handle/123456789/24874
Tipo: | Artigo |
Título: | Atividade antiinflamatória de carboidrato produzido por fermentação aquosa de grãos de quefir |
Autor(es): | Moreira, Maria E. C. Santos, Marcelo H. Pereira, Ivan O. Ferraz, Vany Barbosa, Luiz C. A. Schneedorf, José M. |
Abstract: | Kefir, a symbiont microorganism suspension, presents benefic effects to health. Some kefir grains were cultivated in brown sugar, allowing to isolate a substance named CSQ. This was evaluated on a biologic essay of mouse foot edema, presenting an inhibitory activity of 30+4 % against carrageenan after the stimulus. It was observed that a cultivation mean containing sucrose, and not the milky mean, lead to the production of different sugar polymeric chains of kefir. The results in vivo suggest that the CSQ exerted an anti-inflammatory activity. |
Palavras-chave: | Kefir Carbohydrate Anti- inflammatory |
Editor: | Química Nova |
Tipo de Acesso: | Open Access |
URI: | http://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422008000700027 http://www.locus.ufv.br/handle/123456789/24874 |
Data do documento: | 2008 |
Aparece nas coleções: | Artigos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
artigo.pdf | texto completo | 352,38 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.