Use este identificador para citar ou linkar para este item: https://locus.ufv.br//handle/123456789/24874
Tipo: Artigo
Título: Atividade antiinflamatória de carboidrato produzido por fermentação aquosa de grãos de quefir
Autor(es): Moreira, Maria E. C.
Santos, Marcelo H.
Pereira, Ivan O.
Ferraz, Vany
Barbosa, Luiz C. A.
Schneedorf, José M.
Abstract: Kefir, a symbiont microorganism suspension, presents benefic effects to health. Some kefir grains were cultivated in brown sugar, allowing to isolate a substance named CSQ. This was evaluated on a biologic essay of mouse foot edema, presenting an inhibitory activity of 30+4 % against carrageenan after the stimulus. It was observed that a cultivation mean containing sucrose, and not the milky mean, lead to the production of different sugar polymeric chains of kefir. The results in vivo suggest that the CSQ exerted an anti-inflammatory activity.
Palavras-chave: Kefir
Carbohydrate
Anti- inflammatory
Editor: Química Nova
Tipo de Acesso: Open Access
URI: http://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422008000700027
http://www.locus.ufv.br/handle/123456789/24874
Data do documento: 2008
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
artigo.pdftexto completo352,38 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.