Data do documento | Título | Autor(es) | Tipo |
4-Mar-2016 | Avaliação da intensidade da reação de Maillard, de atributos físico-químicos e análise de textura em doce de leite | Perrone, Ítalo Tuler; Francisquini, Júlia d’Almeida; Oliveira, Leandra Natália de; Pereira, João Pablo Fortes; Stephani, Rodrigo; Silva, Paulo Henrique Fonseca da | Artigo |
5-Jul-2016 | Capillary zone electrophoresis for fatty acids with chemometrics for the determination of milk adulteration by whey addition | Mendes, Thiago de Oliveira; Porto, Brenda Lee Simas; Bell, Maria José Valenzuela; Perrone, Ítalo Tuler; Oliveira, Marcone Augusto Leal de | Artigo |
20-Nov-2013 | Caracterização do queijo do Marajó tipo creme em duas estações do ano: aspectos físico-químicos e microbiológicos | Seixas, Vitória Nazaré Costa; Félix, Mayara Rocha; Silva, Guilherme Mendes da; Perrone, Ítalo Tuler; Costa, Renata Golin Bueno; Carvalho, Antonio Fernandes de | Artigo |
Abr-2015 | Caracterização do Queijo do Marajó tipo manteiga produzido em duas estações do ano | Seixas, Vitória Nazaré Costa; Félix, Mayara Rocha; Silva, Guilherme Mendes da; Perrone, Ítalo Tuler; Carvalho, Antonio Fernandes de | Artigo |
Abr-2018 | Characterization of physicochemical composition, microbiology, sensory evaluation and microscopical attributes of sweetened condensed milk | Perrone, Ítalo Tuler; Renhe, Ísis Rodrigues Toledo; Pereira, Danielle Braga Chelini; Sá, Jaqueline Flaviana Oliveira de; Santos, Marcelo Cerqueira dos; Teodoro, Vanessa Aglaê Martins; Magalhães, Fernando Antônio Resplande; Silva, Paulo Henrique Fonseca da | Artigo |
Dez-2015 | Evaluation of the viscosity profile obtained for dispersions containing different proportions of milk protein concentrate / whey protein concentrate during simulated conditions of thermal processing | Perrone, Ítalo Tuler; Souza, Alisson Borges de; Costa Jr., Luiz Carlos Gonçalves; Stephani, Rodrigo; Oliveira, Marcone Augusto Leal de; Costa, Renata Golin Bueno | Artigo |
Jan-2019 | Evolution of soluble solid content and evaporation rate curves during the manufacture of dulce de leche (dl) | Francisquini, Júlia D’almeida; Pereira, João Pablo Fortes; Pinto, Michele da Silva; Carvalho, Antônio Fernandes; Perrone, Ítalo Tuler; Silva, Paulo Henrique da Fonseca da | Artigo |
Set-2015 | Flow regime assessment in falling film evaporators using residence time distribution functions | Silveira, Arlan Caldas Pereira; Tanguy, Gaëlle; Perrone, Ítalo Tuler; Jeantet, Romain; Ducept, Fabrice; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, Pierre | Artigo |
15-Set-2015 | FT-Raman and chemometric tools for rapid determination of quality parameters in milk powder: Classification of samples for the presence of lactose and fraud detection by addition of maltodextrin | Rodrigues Júnior, Paulo Henrique; Oliveira, Kamila de Sá; Almeida, Carlos Eduardo Rocha de; Oliveira, Luiz Fernando Cappa De; Stephani, Rodrigo; Pinto, Michele da Silva; Carvalho, Antônio Fernandes de; Perrone, Ítalo Tuler | Artigo |
14-Fev-2016 | Hidrólise da lactose e produção de leite em pó: aspectos tecnológicos | Torres, Jansen Kelis Ferreira; Stephani, Rodrigo; Tavares, Guilherme Miranda; Carvalho, Antônio Fernandes; Costa, Renata Golin Bueno; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler | Artigo |
17-Mai-2017 | Influência do equipamento na cinética de cristalização do soro concentrado | Simeão, Moisés; Stephani, Rodrigo; Tavares, Guilherme Miranda; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler | Artigo |
Fev-2019 | Microencapsulation by atomization of the mixture of phenolic extracts | Rocha, Juliana de Cássia Gomes; Barros, Frederico Augusto Ribeiro de; Viana, Kéllen Wanessa Coutinho; Stringheta, Paulo César; Perrone, Ítalo Tuler; Tavares, Guilherme Miranda; Stephani, Rodrigo | Artigo |
2017 | Morphological characterization of pequi extract microencapsulated through spray drying | Alves, Aline Inacio; Rodrigues, Marcela Zonta; Pinto, Marcos Roberto Moacir Ribeiro; Vanzela, Ellen Silva Lago; Stringheta, Paulo César; Perrone, Ítalo Tuler; Ramos, Afonso Mota | Artigo |
Jan-2018 | Optimization of ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from jussara (Euterpe edulis M.) and blueberry (Vaccinium myrtillus) fruits | Rocha, Juliana de Cássia Gomes; Procópio, Fernanda Ramalho; Mendonça, Adriana Corrêa; Vieira, Luciana Marques; Perrone, Ítalo Tuler; Barros, Frederico Augusto Ribeiro de; Stringheta, Paulo Cesar | Artigo |
14-Mar-2017 | Parâmetros industriais da produção de doce de leite | Oliveira, Ana Carolina Paiva de; Pinto, Sandra Maria; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler; Abreu, Luiz Ronaldo | Artigo |
Jul-2013 | Pilot-scale investigation of effectiveness of evaporation of skim milk compared to water | Carvalho, Antônio Fernandes de; Perrone, Ítalo Tuler; Silveira, Arlan Caldas Pereira; Fromont, Laurent; Méjean, Serge; Tanguy, Gaëlle; Jeantet, Romain; Schuck, Pierre | Artigo |
6-Nov-2014 | Production of dulce de leche: the effect of starch addition | Silva, Fernanda Lopes da; Ferreira, Hiani Aparecida Lima; Souza, Alisson Borges de; Stephani, Rodrigo; Pirozi, Monica Ribeiro; Perrone, Ítalo Tuler; Almeida, Débora de Freitas; Carvalho, Antônio Fernandes d | Artigo |
1-Jun-2017 | Reação de Maillard: uma revisão | Francisquini, Júlia d'Almeida; Martins, Evandro; Silva, Paulo Henrique Fonseca; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler; Carvalho, Antônio Fernandes | Artigo |
25-Jan-2017 | Soro em pó: estado vítreo e condições de operação do spray dryer | Perrone, Ítalo Tuler; Silveira, Arlan Caldas Pereira; Martins, Evandro; Carvalho, Antônio Fernandes; Schuck, Pierre | Artigo |
24-Ago-2017 | Technological aspects of lactose-hydrolyzed milk powder | Torres, Jansen Kelis Ferreira; Stephani, Rodrigo; Tavares, Guilherme M.; Carvalho, Antônio Fernandes de; Costa, Renata Golin Bueno; Almeida, Carlos Eduardo Rocha de; Almeida, Mariana Ramos; Oliveira, Luiz Fernando Cappa de; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler | Artigo |