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  • Santiago-Silva, Paula; Soares, Nilda F. F.; Nóbrega, Juliana E.; Barbosa, Kiriaque B. F.; Volp, Ana Carolina P.; Zerdas, Evelyn R. M. A.; Würlitzer, Nédio J.; W. Júnior, Marcus A. (Food Control, 2009-01)
    Antimicrobial packaging, besides protecting the product from external environment, inhibits or retards microorganism growth in foods, minimizing direct addition of preservatives and satisfying the actual demand of consumers ...
  • Cunha, Luciana Rodrigues da; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Assis, Flávia Cristina Costa; Melo, Nathália Ramos de; Pereira, Alexandre Fontes; Silva, Camila Batista da (Food Science and Technology, 2007-08)
    A intolerância à lactose consiste na ausência ou deficiência na produção da lactase, enzima responsável por hidrolisar a lactose proveniente do leite e derivados. Indivíduos acometidos desse mal são privados de ingerir o ...
  • Moraes, Allan Robledo Fialho e; Vidigal, Márcia Cristina Teixeira Ribeiro; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Moraes, Luana Pereira de; Melo, Nathália Ramos de; Gonçalves, Maria Paula Junqueira (Ciência Rural, 2011-03)
    A indústria de alimentos, buscando atender à crescente demanda dos consumidores, vem desenvolvendo embalagens ativas para proporcionar qualidade e segurança aos produtos acondicionados. Este trabalho objetivou desenvolver ...
  • Cruz, Renato Souza; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Andrade, Nélio José de (Ciência e Agrotecnologia, 2007-11)
    The main objective of this work was to evaluate the efficiency of oxygen - absorbing sachets at relative humidity of 75%, 80% and 85% and different temperatures, 10±2 oC and 25±2 oC. The experiment consisted in determining ...
  • Espitia, Paula Judith Pérez; Pacheco, Jhon Jairo Reina; Melo, Nathália Ramos de; Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Durango, Alba Manuela (Brazilian Journal of Food Technology, 2013-08-29)
    Listeria monocytogenes is a foodborne pathogen, able to survive and proliferate at refrigeration temperatures. As a result, ready-to-eat meat products have been associated with major outbreaks. Producing meat products ...

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