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  • Furtado, Mauro Mansur; Coelho, Dilson Teixeira; Gomes, José Carlos (Revista Ceres, 1990-03)
    Elaborou-se queijo-de-minas frescal, com a adição do farinha do soja integral pré-cozida (PSI), através de três tratamentos experimentais diferentes: dispersão da FSI no leite; dispersão da FSI no leite, homogeneizado e ...
  • Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Cruz, Renato Souza; Andrade, Nélio José de (Revista Ceres, 2005-03)
    O uso de absorvedores de oxigênio na conservação de alimentos vem crescendo a cada dia. Esta técnica foi desenvolvida para diminuir o teor de oxigênio presente na atmosfera interna dos alimentos acondicionados, com o ...
  • Oliveira, Fabíola Cristina de; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Oliveira, Eduardo Basílio de; Rodrigues, Marina Quadrio Raposo Branco; Sabioni, Rachel Campos; Souza, Bartolomeu Warlene Silva de; Santos, Igor José Boggione (Carbohydrate Polymers, 2014-12-05)
    Protein–polysaccharide conjugates often display improved techno-functional properties when compared to their individual involved biomolecules. α-Lactalbumin:acacia gum (α-la:AG) conjugates were prepared via Maillard reaction ...
  • Souza, Eliana Carla Gomes de; Nunes, Edilene do Nascimento; Milagres, Regina Célia Rodrigues de Miranda; Fialho, Cristiane Gonçalves de Oliveira (Semina: Ciências Biológicas e da Saúde, 2018-01)
    O desenvolvimento de massa de pizza e flan com polpa de abacate é uma das estratégias na busca da prevenção de doenças crônicas não-transmissíveis, visto que o abacate é um produto com custo acessível e com alto valor ...
  • Soares, N. F. F.; Silveira, M. F. A.; Geraldine, R. M.; Andrade, N. J.; Botrel, D. A.; Gonçalves, M. P. J. (Food Control, 2007-09)
    Antimicrobial films, 25 and 70 μm-thick, incorporated with 0–6% of sorbic acid, were produced and layered with pastry dough without preservative to evaluate its antimicrobial action. Control pastry dough containing sorbate ...
  • Pereira, Alexandre Fontes; Silva, Paulo Henrique Alves; Pinheiro, Patrícia Fontes; Braga, Leonel Martins; Pinheiro, Carlos Alexandre (Revista de Engenharia Química e Química, 2015-06-01)
    Neste trabalho foi avaliada a influência de duas linhagens de levedura (baixa fermentação (Saflager) e alta fermentação (Safbrew)) e três fontes de nitrogênio (sulfato de amônio, peptona de caseína e um pool de aminoácidos) ...
  • Ferreira, Guilherme Max Dias; Ferreira, Gabriel Max Dias; Hespanhol, Maria C.; Rezende, Jaqueline de Paula; Pires, Ana Clarissa dos Santos; Gurgel, Leandro Vinícius Alves; Silva, Luis Henrique Mendes da (Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 2017-09-20)
    Carbonaceous materials have been extensively studied as highly efficient adsorbents for the removal of dyes from wastewater. However, investigations of thermodynamic aspects of the interactions between these materials and ...
  • Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Oliveira, Cristiane Patrícia de; Oliveira, Taíla Veloso de; Baffa Júnior, José Carlos; Silva, Washington Azevedo da (Food Control, 2013-03)
    Aflatoxin M1 (AFM1) was determined in 75 samples of ultra-high-temperature (UHT)-treated fluid commercial milk from Minas Gerais, Brazil, from July to November 2009. AFM1 determinations were carried out by HPLC. Results ...
  • Reis, R. C; Ramos, A. M.; Regazzi, A. J.; Minim, V. P. R.; Stringueta, P. C. (Journal Ciencia y Tecnologia Alimentaria, 2006)
    Laminas de mango secado a 60 y 70 °C fueron envasadas a vacío en PVDC y PETmet/PE y evaluadas mediante análisis fisico-químico, colorimétrico, contenido de carotenoides, microbiológico y sensorial durante 120 días de ...
  • Almeida, Eveline Lopes; Ramos, Afonso Mota; Binoti, Mirella Lima; Chauca, Milton Cano; Stringheta, Paulo César (Revista Ceres, 2009-11)
    Este trabalho teve como objetivos o desenvolvimento e a caracterização de goiabadas elaboradas sem adição de açúcar, de forma a avaliar o emprego de diferentes edulcorantes e obter um quadro comparativo desses produtos com ...
  • Silva, Mirian Fabiana da; Silva, Angélica Cáritas da (Revista Brasileira de Agropecuária Sustentável (RBAS), 2013-07)
    O aumento da eficiência produtiva e econômica são fatores importantes para a competitividade do sistema de produção de leite. Neste contexto, objetivou-se analisar os indicadores zootécnicos e econômicos de um sistema de ...
  • Milagres, Maria Patrícia; Dias, Geruza; Magalhães, Mirella Araújo; Silva, Mateus Ottomar; Ramos, Afonso Mota (Revista Ceres, 2010-05)
    O objetivo foi avaliar doces de leite produzidos sem adição de açúcar. Realizaram-se três formulações: doce com adição de açúcar (A), com edulcorante sucralose (B) e doce com ciclamato, sacarina e sorbitol (C). Nos doces ...
  • Oliveira, Mara Rose de; Silva, Thaís Jordânia; Barros, Edvaldo; Guimarães, Valéria Monteze; Baracat-Pereira, Maria Cristina; Eller, Monique Renon; Coimbra, Jane Sélia dos Reis; Oliveira, Eduardo Basílio de (Applied Biochemistry and Biotechnology, 2018-01-03)
    This review is focused on the state-of-art of peptides with inhibitory activity towards angiotensin I-converting enzyme (ACE) — thus, with anti-hypertensive potential — derived from enzymatic hydrolysis of caseins. Firstly, ...
  • Soares, Nilda de Fátima Ferreira; Silva, Danielle Fabíola Pereira; Camilloto, Geany Peruch; Oliveira, Cristiane Patrícia; Pinheiro, Neuma Maria; Medeiros, Eber Antonio Alves (Revista Brasileira de Fruticultura, 2011-10)
    This study aimed to develop an antimicrobial edible coating and to evaluate its efficiency in preserving guava. Guava samples were submitted to five treatments: without coating, coating of cassava starch, coating of cassava ...
  • Santiago-Silva, Paula; Soares, Nilda F. F.; Nóbrega, Juliana E.; Barbosa, Kiriaque B. F.; Volp, Ana Carolina P.; Zerdas, Evelyn R. M. A.; Würlitzer, Nédio J.; W. Júnior, Marcus A. (Food Control, 2009-01)
    Antimicrobial packaging, besides protecting the product from external environment, inhibits or retards microorganism growth in foods, minimizing direct addition of preservatives and satisfying the actual demand of consumers ...
  • Ramos, Afonso Mota; Teixeira, Luciano José Quintão; Stringheta, Paulo César; Chaves, José Benício Paes; Gomes, José Carlos (Revista Ceres, 2006-07)
    Nas ultimas décadas, os tratamentos não térmicos dos alimentos vêm ganhando grande destaque por conseguir estabilizar os produtos processados via estes métodos, sem o emprego de calor e ainda preservar suas características ...
  • Gomes, Silvane Guimarães Silva (Educação em Perspectiva, 2011-07-08)
    A utilização de novas tecnologias de informação e comunicação (nTICs) no processo educacional tem se apresentado como boa alternativa e potencial solução para atender profissionais que atuam no mercado de trabalho e desejam ...
  • Carvalho, Naiara Barbosa; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Silva, Rita de Cássia dos Santos Navarro; Lucia, Suzana Maria Della; Minim, Luis Aantonio (Food Science and Technology, 2013-12-09)
    The objective of this study was to predict by means of Artificial Neural Network (ANN), multilayer perceptrons, the texture attributes of light cheesecurds perceived by trained judges based on instrumental texture measurements. ...
  • Araújo, Emiliane Andrade; Andrade, Nélio José de; Carvalho, Antônio Fernandes de; Ramos, Afonso Mota; Silva, Cleuber Antônio de Sá; Silva, Luis Henrique Mendes da (Química Nova, 2010-09-01)
    The ability of bacteria to attach to surface and develop into a biofilm has been of considerable interest to food industry. Electrostatic, Lifhistz-van der Waals and Lewis acid-base forces are usually considered responsible ...
  • Bernardes, Patrícia Campos; Andrade, Nélio José de; Ferreira, Sukarno Olavo; Sá, João Paulo Natalino de; Araújo, Emiliane Andrade; Delatorre, Deyse Maria Zanom; Luiz, Lívia Maria Pinheiro (Brazilian Journal of Microbiology, 2010-04-26)
    The interaction between the surface of stainless steel and Bacillus cereus was studied in terms of the characteristics of interfacial interaction determined from the measurement of the contact angle of the surface of B. ...

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