Navegando por Autor Carvalho, Antônio Fernandes de

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Data do documentoTítuloAutor(es)Tipo
1-Set-2010Aspectos coloidais da adesão de micro-organismosAraújo, Emiliane Andrade; Andrade, Nélio José de; Carvalho, Antônio Fernandes de; Ramos, Afonso Mota; Silva, Cleuber Antônio de Sá; Silva, Luis Henrique Mendes daArtigo
21-Mar-2018Bacterial diversity of artisanal cheese from the Amazonian region of Brazil during the dry and rainy seasonsMartins, Mayra Carla de Freitas; Freitas, Rosângela de; Deuvaux, Júlio Cesar; Eller, Monique Renon; Augusto Nero, Luís; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
2017Beverages formulated with whey protein and added luteinRocha, Juliana de Cássia Gomes; Mendonça, Adriana Corrêa; Viana, Kéllen Wanessa Coutinho; Maia, Mariza de Paiva; Carvalho, Antônio Fernandes de; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Stringheta, Paulo CésarArtigo
Nov-2014Conservação à temperatura ambiente de uma bebida a base de soro de leite envasada a quenteLuiz, Lívia Maria Pinheiro; Rocha, Juliana de Cássia Gomes; Sá, João Paulo Natalino de; Brandão, Sebastião César Cardoso; Araújo, Emiliane Andrade; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Fev-2011The effects of nisin on Staphylococcus aureus count and the physicochemical properties of Traditional Minas Serro cheeseCarvalho, Antônio Fernandes de; Pires, Ana Clarissa dos Santos; Souza, Ariana Aparecida Campos; Pinto, Maximiliano Soares; Silva, Paulo Henrique Fonseca da; Sobral, Denise; Paula, Junio César Jacinto de; Santos, Adbeel de LimaArtigo
1-Ago-2013egc characterization of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates obtained from raw milk and cheeseViçosa, Gabriela Nogueira; Loir, Alban Le; Loir, Yves Le; Carvalho, Antônio Fernandes de; Nero, Luís AugustoArtigo
21-Jul-2011Enumeration of bifidobacteria using PetrifilmTM AC in pure cultures and in a fermented milk manufactured with a commercial culture of Streptococcus thermophilusMiranda, Rodrigo Otávio; Freitas, Rosangela de; Carvalho, Antônio Fernandes de; Nero, Luís Augusto; Gama Neto, GabrielArtigo
21-Jul-2011Enumeration of bifidobacteria using Petrifilm™ AC in pure cultures and in a fermented milk manufactured with a commercial culture of Streptococcus thermophilusMiranda, Rodrigo Otávio; Gama Neto, Gabriel; Freitas, Rosangela de; Carvalho, Antônio Fernandes de; Nero, Luís AugustoArtigo
Set-2015Flow regime assessment in falling film evaporators using residence time distribution functionsSilveira, Arlan Caldas Pereira; Tanguy, Gaëlle; Perrone, Ítalo Tuler; Jeantet, Romain; Ducept, Fabrice; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, PierreArtigo
15-Set-2015FT-Raman and chemometric tools for rapid determination of quality parameters in milk powder: Classification of samples for the presence of lactose and fraud detection by addition of maltodextrinRodrigues Júnior, Paulo Henrique; Oliveira, Kamila de Sá; Almeida, Carlos Eduardo Rocha de; Oliveira, Luiz Fernando Cappa De; Stephani, Rodrigo; Pinto, Michele da Silva; Carvalho, Antônio Fernandes de; Perrone, Ítalo TulerArtigo
17-Mai-2017Influência do equipamento na cinética de cristalização do soro concentradoSimeão, Moisés; Stephani, Rodrigo; Tavares, Guilherme Miranda; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo TulerArtigo
2-Dez-2015Microbiota of Minas cheese as influenced by the nisin producer Lactococcus lactis subsp. lactis GLc05Perin, Luana Martins; Bello, Barbara Dal; Belviso, Simona; Zeppa, Giuseppe; Carvalho, Antônio Fernandes de; Cocolin, Luca; Nero, Luís AugustoArtigo
14-Mar-2017Parâmetros industriais da produção de doce de leiteOliveira, Ana Carolina Paiva de; Pinto, Sandra Maria; Carvalho, Antônio Fernandes de; Schuck, Pierre; Perrone, Ítalo Tuler; Abreu, Luiz RonaldoArtigo
22-Abr-2016Performance of two alternative methods for Listeria detection throughout Serro Minas cheese ripeningMata, Gardênia Márcia Silva Campos; Martins, Evandro; Machado, Solimar Gonçalves; Vanetti, Maria Cristina Dantas; Pinto, Maximiliano Soares; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Jul-2013Pilot-scale investigation of effectiveness of evaporation of skim milk compared to waterCarvalho, Antônio Fernandes de; Perrone, Ítalo Tuler; Silveira, Arlan Caldas Pereira; Fromont, Laurent; Méjean, Serge; Tanguy, Gaëlle; Jeantet, Romain; Schuck, PierreArtigo
Jan-2019Protein beverages containing anthocyanins of jabuticabaRocha, Juliana de Cássia Gomes; Viana, Kéllen Wanessa Coutinho; Mendonça, Adriana Corrêa; Neves, Nathália de Andrade; Carvalho, Antônio Fernandes de; Minim, Valéria Paula Rodrigues; Barros, Frederico Augusto Ribeiro de; Stringheta, Paulo CésarArtigo
23-Abr-2013Selective enumeration of propionibacteria in Emmental-type cheese using PetrifilmTM Aerobic Count plates added to Lithium Glycerol brothFreitas, Rosângela de; Luiz, Lívia M. Pinheiro; Alves, Maura Pinheiro; Valence-Bertel, Florence; Nero, Luís Augusto; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Ago-2013Selective enumeration of propionibacteria in Emmental-type cheese using PetrifilmTM Aerobic count plates added to lithium glycerol brothFreitas, Rosângela de; Luiz, Lívia M. Pinheiro; Alves, Maura Pinheiro; Valence-Bertel, Florence; Nero, Luís Augusto; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Jan-2013Survival of Lactobacillus delbrueckii UFV H2b20 in ice cream produced with different fat levels and after submission to stress acid and bile saltsLeandro, Eliana dos Santos; Araújo, Emiliane Andrade de; Conceição, Lisiane Lopes da; Moraes, Célia Alencar de; Carvalho, Antônio Fernandes deArtigo
Dez-2009Survival of Listeria innocua in Minas Traditional Serro cheese during ripeningCarvalho, Antônio Fernandes de; Pires, Ana Clarissa dos Santos; Pinto, Maximiliano Soares; Paula, Junio Cesar Jacinto de; Sobral, Denise; Magalhães, Fernando Antônio ResplandeArtigo