Navegando por Autor Martino, Hércia Stampini Duarte

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 1 a 20 de 28  Próximo >
Data do documentoTítuloAutor(es)Tipo
Jul-2017Anti-obesity effects of tea from Mangifera indica L. leaves of the Ubá variety in high-fat diet-induced obese ratsRamírez, Natalia Medina; Toledo, Renata C. Lopes; Moreira, Maria E. Castro; Martino, Hércia Stampini Duarte; Benjamin, Laércio dos Anjos; Queiroz, José H. de; Ribeiro, Andréia Queiroz; Ribeiro, Sônia Machado RochaArtigo
13-Set-2008Avaliação antropométrica e análise dietética de pré-escolares em centros educacionais municipais no sul de Minas GeraisMartino, Hércia Stampini Duarte; Ferreira, Andreza Campos; Pereira, Cristina Novack Amaral; Silva, Roberta RibeiroArtigo
27-Mai-2013Baixa renda entre os idosos participantes da terceira idade está associada à qualidade da dietaAbreu, Isabel Cristina Mallosto Emerich de; Guimarães, Gabriela Mendes; Silva, Roberta Ribeiro; Ribeiro, Sônia Machado Rocha; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
Ago-2009Biofortificação: culturas enriquecidas com micronutrientes pelo melhoramento genéticoRios, Sara de Almeida; Alves, Kamila Rafaela; Costa, Neuza Maria Brunoro; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
4-Jun-2011Capacidade antioxidante e composição química de grãos integrais de gergelim creme e pretoSilva, Elizangela Rodrigues da; Martino, Hércia Stampini Duarte; Moreira, Ana Vládia Bandeira; Arriel, Nair Helena Castro; Silva, Ayicê Chaves; Ribeiro, Sônia Machado RochaArtigo
2-Nov-2016Chemical composition of Brazilian chia seeds grown in different placesSilva, Bárbara Pereira da; Anunciação, Pamella Cristine; Matyelka, Jessika Camila da Silva; Lucia, Ceres Mattos Della; Martino, Hércia Stampini Duarte; Pinheiro-Sant’Ana, Helena MariaArtigo
19-Mai-2016Chia seed shows good protein quality, hypoglycemic effect and improves the lipid profile and liver and intestinal morphology of wistar ratsSilva, Bárbara Pereira da; Dias, Desirrê Morais; Moreira, Maria Eliza de Castro; Toledo, Renata Celi Lopes; Matta, Sérgio Luis Pinto da; Lucia, Ceres Mattos Della; Martino, Hércia Stampini Duarte; Pinheiro-Sant’Ana, Helena MariaArtigo
17-Nov-2016Comparing sorghum and wheat whole grain breakfast cereals: Sensorial acceptance and bioactive compound contentAnunciação, Pamella Cristine; Cardoso, Leandro de Morais; Gomes, Jaqueline Vieira Piovesana; Lucia, Ceres Mattos Della; Carvalho, Carlos Wanderlei Piler; Galdeano, Melicia Cintia; Queiroz, Valéria Aparecida Vieira; Alfenas, Rita de Cássia Gonçalves; Martino, Hércia Stampini Duarte; Pinheiro-Sant’Ana, Helena MariaArtigo
Jul-2018The effect of micronized corn fiber on body weight, glycemia, and lipid metabolism in rats fed cafeteria dietThompson, Vanessa Barbosa de Moraes; Costa, Neuza Maria Brunoro; Martino, Hércia Stampini Duarte; Paes, Maria Cristina DiasArtigo
Fev-2019Effects of chia (Salvia hispanica L.) on calcium bioavailability and inflammation in Wistar ratsSilva, Bárbara Pereira da; Toledo, Renata Celi Lopes; Grancieri, Mariana; Martino, Hércia Stampini Duarte; Moreira, Maria Eliza de Castro; Medina, Natália Ramirez; Silva, Roberta Ribeiro; Costa, Neuza Maria BrunoroArtigo
12-Nov-2013Evaluation of iron bioavailability in a mixture of cereals, seeds, and grains ("Human Ration")Enes, Bárbara Nery; Alves, Natália Elizabeth Galdino; Valdés, Samanta Thomas; Silveira, Carlos Mário Martins; Costa, Neuza Maria Brunoro; Ribeiro, Sônia Machado Rocha; Pires, Shaila Turbay; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
4-Jun-2018Extruded sorghum (Sorghum bicolor L.) reduces metabolic risk of hepatic steatosis in obese rats consuming a high fat dietSousa, Andressa Rodrigues de; Moreira, Maria Eliza de Castro; Toledo, Renata Celi Lopes; Benjamin, Laércio dos Anjos; Queiroz, Valéria Aparecida Vieira; Veloso, Marcia Paranho; Reis, Kassius de Souza; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
Mai-2019Extruded sorghum consumption associated with a caloric restricted diet reduces body fat in overweight men: A randomized controlled trialCardoso, Leandro de Morais; Anunciação, Pamella Cristine; Alfenas, Rita de Cássia Gonçalves; Queiroz, Valéria Aparecida Vieira; Carvalho, Carlos Wanderlei Piler; Martino, Hércia Stampini Duarte; Pinheiro-Sant'Ana, Helena MariaArtigo
28-Fev-2001Fatores antinutricionais e biodisponibilidade de minerais em soja geneticamente modificadaMartino, Hércia Stampini DuarteTese
Set-2014Fortification of pizza dough’s with whole soybean flour of new cultivar ‘UFVTN 105AP’Natal, Dorina Isabel Gomes; Dantas, Maria Inês de Souza; Vidigal, Márcia Cristina Teixeira Ribeiro; Ribeiro, Sônia Machado Rocha; Piovesan, Newton Deniz; Martino, Hércia Stampini Duarte; Dias, Desirrê MoraisArtigo
5-Jun-2010Guava Jam packaging determinant attributes in consumer buying decisionDantas, Maria Inês Souza; Nakajima, Vânia; Rosa, Damiana Diniz; Andrade, Fábia Oliveira; Canzian, Camila; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
20-Nov-2013Heat-treatment reduces anti-nutritional phytochemicals and maintains protein quality in genetically improved hulled soybean flourCarvalho, Ariela Werneck de; Natal, Dorina Isabel Gomes; Silva, Cassiano Oliveira da; Dantas, Maria Inês de Souza; Barros, Everaldo Gonçalves de; Ribeiro, Sônia Machado Rocha; Costa, Neuza Maria Brunoro; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
2016A high fat diet does not affect the iron bioavailability in Wistar rats fed with chia and increases gene expression of iron metabolism proteinsSilva, Bárbara Pereira da; Matyelka, Jéssika Camila da Silva; Moreira, Maria Eliza de Castro; Toledo, Renata Celi Lopes; Lucia, Ceres Mattos Della; Pinheiro-Sant'Ana, Helena Maria; Martino, Hércia Stampini DuarteArtigo
Fev-2017Impact of rice fortified with iron, zinc, thiamine and folic acid on laboratory measurements of nutritional status of preschool childrenLucia, Ceres Mattos Della; Santos, Laura Luiza Menezes; Silva, Bárbara Pereira da; Anunciação, Pamella Cristine; Alfenas, Rita de Cássia Gonçalves; Franceschini, Sylvia do Carmo Castro; Martino, Hércia Stampini Duarte; Sant’Ana, Helena Maria PinheiroArtigo
28-Mar-2012In vivo protein quality of new sorghum genotypes for human consumptionMoraes, Érica Aguiar; Queiroz, Valéria Aparecida Vieira; Shaffert, Robert Eugene; Ribeiro, Sônia Machado Rocha; Martino, Hércia Stampini Duarte; Costa, Neuza Maria Brunoro; Nelson, Julia D.Artigo